حسن رودی ها

Hasanroud

 

"لی" یا همان "گالی" گیاهی است که در کناره های تالاب و یا مکانهای باتلاقی و آبگیر نزدیک به دریا روییده می شود. این گیاه به خودی خود و بدون هیچ مراقبتی، به وفور و بدون هیچ هزینه ای قابل دسترس می باشد، که البته این از برکات و رحمت بی کران خداوند است. به مکانهایی که این گیاه با وسعت و تراکم بالا رشد می کند "لیجار" گفته می شود.

کیفیت "لی" بستگی به میزان رشد ارتفاع ، رنگ ، حجم و مرغوبیت جنس آن دارد.

در این میان ، روستای حسن رود از توابع شهرستان بندر انزلی با وسعت چندین هکتاری و تراکم بالا ، مملو از گیاه "لی" است ، که از لحاظ وسعت و کیفیت حرف اول را در منطقه می زند و همچنین در اقتصاد و معیشت اهالی این روستا و حتی روستاهای همجوار نقش مهمی دارد و عده زیادی به وسیله آن کسب و کار خوبی راه انداخته اند.

 

برای مشاهده تصاویر و توضیحات بیشتر لطفاً ادامه مطلب را مشاهده فرمایید...

 

گیاه "لی" کاربردهای بسیار زیادی در ساخت انواع صنایع دستی دارد و به عبارتی دیگر مواد اولیه ساخت صنایع دستی از جمله حصیر ، کلاه ، زنبیل ، سفره ، زیر انداز ، ساک ، زیردیگی ، جای نان ، گلدان و ... می باشد.

در فصل بهار و تابستان مردان روستا (و گاهاً بانوان) در سطح گسترده مشغول به بریدن و جمع‌ آوری و خشک کردن این گیاه می‌کنند و در فصل پاییز و زمستان زنان زحمتکش روستا به تولید محصولات صنایع دستی مشغول می‌شوند.

 

 

این محصولات به دلیل مرغوبیت و کاربردی بودن آنها نه تنها در بازارهای ایران بلکه با سفارش تجّار کشورهای حاشیه خلیج فارس به خارج از کشور نیز به صورت عمده صادر می‌شود و درآمدزایی خوبی دارد.

 

حصیربافی از جمله صنایع دستی بومی و اصیل استان گیلان است که از گذشته‌های دور تاکنون در نقاط مختلف این منطقه رواج داشته است. زنان بندرانزلی و حومه در بافت حصیر شهرت خاصی داشته‌ و حصیرهای این مناطق از مرغوبیت خوبی برخوردار است. در گذشته، این هنر از چنان مرغوبیتی برخوردار بود که برخی از تجّار در غازیان بیش از 100 خانوار حصیرباف داشتند و به تولید و بازرگانی این رشته می پرداختند. از آنجا که الیاف طبیعی به مرور زمان تجزیه می‌گردد، نمونه‌های قدیمی در دست نمی‌باشد. اما درکتب و مستندات برجای مانده به حصیربافی گیلان اشاره شده است. به عنوان مثال: جی گلاک در کتاب سیری در صنایع دستی ایران می نویسد: حصیرهای ساخت شمال طرح‌هایی هندسی دارند که از خود بافت نی طبیعی یک رنگ پدید می آیند.

نقل است که در گذشته گاهاً، روستاییان حصیر بافته را دورتادور خانه به حصار بیرونی بنا تکیه داده تا به دیگران نشان دهند که دختران دم بخت آنها این هنر را به خوبی می دانند و به عنوان یکی از امتیازات خانه‌داری، این صنعت دستی را همراه خود به خانه بخت برده و همینطور به فرزندان خود انتقال می دهند.

 

جهت سفارش و خرید گیاه لی به صورت جزئی و کلی با شماره زیر تماس حاصل نمایید

جناب آقای حمید هدایتی: 09117991109

جهت سفارش و خرید صنایع دستی و زینتی ساخته شده با گیاه لی و همچنین آموزش تخصصی ساخت صنایع دستی با شماره زیر تماس بگیرید

سرکار خانم معصومه صدر جفرودی: 09118399804

جهت مشاهده انواع صنایع دستی ساخته شده با گیاه لی میتوانید به پیج زیر در اینستاگرام مراجعه کنید

Hasirbafi_sadr

 

هرگونه کپی برداری از این مطلب فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.

نظرات  (۶)

۰۵ بهمن ۰۰ ، ۱۱:۱۶ سپیده سهیلی

مطلبتون عالی بود خیلی علاقه مندم که یاد بگیرم اما راهم دوره

پاسخ:
ممنون از همراهی شما
۱۴ آذر ۰۰ ، ۱۶:۳۴ مجید قشقایی

سلام و تشکر از سایت خوبتون من تابحال سه مرتبه از شما خرید کردم هر بار یک وانت و این قدر کیفیت و قیمت کار مطلوب بود که لازم دونستم حتما بیام تشکر کنم ازتون

مجید قشقایی از شیراز

پاسخ:
سپاس مجید جان خوشحالیم که تونستیم رضایت شما رو جلب کنیم

علی بود مطلب مرسی

حسن رود پرچمش بالاست

پاسخ:
سپاسگزارم ممنون از همراهی شما

درود بر شما

من ساکن تهران هستم اگر بخوام لی خریداری کنم باید کجا تهیه کنم؟

آیا ارسال به تهران یا شهرهای دیگه دارید؟

 

پاسخ:
سلام مهران جان
از قسمت تماس با ما میتونید درخواستتون رو اعلام کنید
ارسال هم میکنیم براتون

سلام

خیلی کامل و در عین حال مختصر و مفید توضیح دادید

ممنونم از شما

زنده باد حسن رود

پاسخ:
سپاس و ممنون از همراهی شما

درود عالی بود مرسی

پاسخ:
سپاس

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی